top of page

Behandelingen

Er zijn verschillende vachtsoorten, dus ook verschillende behandelingen. Iedere hond heeft ook een ander vacht en vachtconditie. Ik kan dus niet door de telefoon bepalen wat er mogelijk is voor jouw hond, dit zal in de trimsalon duidelijk worden. 

 -10.png

Wassen

Ook kortharige honden zijn van harte welkom in de trimsalon! Wie wil er nou niet een frisse hond? Door een wasbeurt zullen de losse haren eruit vallen en zal het verharen uiteindelijk minder worden.

 -11.png

Trimmen

Honden met en lange vacht moeten op zijn tijd ingekort worden. Voor iedereen is 'lang' een andere lengte, maar het valt allemaal onder trimmen. Ze worden meestal eerst op lengte geschoren en daarna na geknipt voor een strak resultaat.

 -8.png

Ontwollen

De honden met veel wol worden ontwolt. Ze zullen eerst gewassen worden om daarna droog geblazen te worden, waarbij de meeste wol al los komt. Ze worden nog geborsteld voor de wol die er nog zit en waar nodig bijgeknipt. 

 -9.png

Puppy gewenning

De beste tijd voor een puppy gewenning is tot 12 weken. Het is ó zo belangrijk! Als een pup al went aan de geurtjes, geluiden en handelingen zal het verloop op latere leeftijd beter, fijner en sneller gaan wat voor iedereen fijn is. Dus twijfel niet als je een puppy hebt. 

 -3.png

Tussen behandeling

Oogjes die niet meer zichtbaar zijn, geen schone, frisse vacht meer en voetjes die er rommelig uitzien. Je kunt er voor kiezen om een hond tussen de grote behandelingen een keer kort te laten komen. Hij/zij wordt dan gewassen, geblazen en bijgeknipt zodat hij/zij er weer even tegenaan kan.

bottom of page